WijkPanel Heechterp - Schieringen

Voor een schone, hele en veilige wijk

Robs Tuin 2016

De samenstelling van de tuin is mede bepaald door bewoners van de wijk.o.a:

  • Nienke Kuipers (Wijkcomit√©)
  • Chantal Melching (Rainbow Gardeners)
  • Geke Bronger (bewoonster)
  • Joost de Krey (bewoner)
  • Frans de Bie (Wijkpanel)

Klik hieronder voor de uitzending:

http://www.kijk.nl/video/bOZwHR8jtEO

Culturele Hoofdstad 2018

Voor de Culturele Hoofdstad in 2018 heeft het wijkpanel een kunstroute door de wijk ontwikkeld. In eerste instantie van bestaande kunst. In de daarop volgende jaren zijn er ook objecten toegevoegd aan de route van bewoners aan de wijk. Elk jaar wordt er gekeken hoe we de route nog langer of interessanter kunnen maken.


Pleinen Heechterp 2010

In week 20 en 21 2010 zijn de laatste speeltoestellen op vier pleinen geplaatst. Zo is het Koolwitjeplein opgefleurd met een kleuterklimboog, het Konijnenplein met minidoeltjes, het Vlinderplein met een glijbaan en het Giraffeplein met een balanceercombinatie en een duikelrek.

Adelbert restauratie en plaatsing

Bloemen Pluktuin

Wijkpanel Heechterp-Schieringen heeft opdracht gegeven een pluktuin te laten inzaaien op de plek waar tot voor kort de flat aan de Wilgenstraat stond. Alle bewoners uit de wijk mogen bloemen plukken in de pluktuin en deze meenemen naar huis. Dit eerste jaar zullen er niet zo veel bloemen bloeien. Maar volgend jaar ontstaat er werkelijk een weelderige bloemenpracht aan de Wilgenstraat achter de basketbalkooi.

Mozaïek op het kunstwerk
bij de Plataanschool

Eenrichtingsverkeer Dennenstraat

Struunpad Schieringer Gedeelte

De aanbesteding heeft plaatsgevonden en in het voorjaar starten de werkzaamheden voor het Schieringergedeelte van het Struunpad.Aan de kant van de Schieringerweg plaatsen we fitnesstoestellen langs het wandelpad. Bewoners kunnen hier diverse spiergroepen van het lichaam trainen. Een actief wandelpad dus , waar je extra spieren kunnen trainen